De voordelen van een kabelhaspelwagen: arbeidsgemak, tijdbesparend en professioneel

De voordelen van een kabelhaspelwagen: arbeidsgemak, tijdbesparend en professioneel
Moet u regelmatig kabelhaspels vervoeren en afwikkelen op locatie? Dan heeft u gegarandeerd veel profijt van een kabelhaspelwagen. U gaat dan een stuk efficiënter om met tijd en arbeid en bovendien draagt zo’n wagen bij aan een professionele uitstraling van uw bedrijf. Een kabelhaspelwagen vraagt natuurlijk een investering, maar daarvoor krijgt u veel terug. Het gebruik van een haspelwagen kent namelijk vele voordelen voor uw bedrijf. In deze blog lichten we de drie belangrijkste pluspunten toe:
  • Tijdsbesparing
  • Arbeidsgemak
  • Professionele uitstraling
Start de haspelwagen keuzehulp

Tijdsbesparing

Moet u een haspel vervoeren van punt A naar punt B, dan is er niets zo gemakkelijk als het gebruik van een haspelwagen. U kunt een haspel zeer snel en eenvoudig in deze wagen plaatsen. De naar boven openende achterbrug is daarbij een handige plus. Vervolgens kunt u de haspel transporteren naar de gewenste bestemming. Heeft u geen haspelwagen, dan kost het de nodige tijd om hetzelfde te bereiken. U moet dan namelijk een bus of vrachtwagen regelen voor het vervoer, op zowel punt A als punt B een heftruck beschikbaar hebben en op de plaats van bestemming een haspelbok plaatsen om de kabel te kunnen afwikkelen. Met een haspelwagen is de haspel meteen klaar voor gebruik en kan de kabel direct worden afgewikkeld. Dit bespaart u veel tijd.

Arbeidsgemak

Omdat de haspel op de kabelhaspelwagen kan blijven zitten en meteen gebruiksklaar is, levert u dit extra arbeidsgemak op. De haspel hoeft immers op de plaats van bestemming niet nogmaals ‘aangepakt’ te worden vanuit de bus of vrachtwagen en op de aparte afwikkelbok te worden geplaatst. Met een haspelwagen kunt u de kabel direct en zonder veel mankracht afwikkelen. Ook na afloop van de werkzaamheden hoeft de lege haspel niet te worden aangepakt, maar kan deze met de haspelwagen eenvoudig naar de gewenste plaats worden getransporteerd. Moet een kabel na de werkzaamheden weer worden opgewikkeld op de haspelwagen, dan kan dit eenvoudig middels een hydraulisch aangedreven overhaspelmachine, die optioneel leverbaar is.

Professionele uitstraling

Uiteraard is een haspelwagen vooral een functioneel hulpmiddel, maar daarnaast draagt deze ook bij aan een professionele uitstraling van uw bedrijf. U laat hiermee namelijk zien dat u veel waarde hecht aan een efficiënte bedrijfsvoering. Belangrijk, want ook voor u en uw opdrachtgever geldt: tijd is geld! Doordat de haspelwagens van Venrooy standaard worden gespoten (in de standaard kleuren antraciet, zilvergrijs en rood), komt u altijd professioneel voor de dag. Bovendien is het mogelijk de wagen uit te laten voeren in uw eigen bedrijfskleuren, waarmee u de herkenbaarheid van uw bedrijf nog verder vergroot.

Keuzeschema

Wilt u weten welke haspelwagen geschikt is voor uw bedrijf? Download dan het overzichtelijke keuzeschema haspelwagens. Middels dit schema bepaalt u in enkele stappen eenvoudig welke haspelwagen voor u voldoet. Hoe zwaar en groot zijn bijvoorbeeld de haspels die u in de haspelwagen wilt plaatsen? Wilt u met de haspelwagen alleen kabels kunnen afwikkelen, of ook opwikkelen? En wilt u een snelverkeer of langzaamverkeer haspelwagen? Ook kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Start de haspelwagen keuzehulp  Download de productcatalogus