Drie voordelen van werken met een handgrondboor

Drie voordelen van werken met een handgrondboor

Wanneer er over een afstand van een beperkt aantal meters een smalle ondergrondse boring moet worden gemaakt, dan kan in de meeste gevallen prima worden gewerkt met een handgrondboor. Venrooy Cable Equipment heeft twee types handgrondboren in het assortiment: de spiraalboor en de lepelboor.

Het grootste verschil tussen de spiraalboor en de lepelboor is de toepassing. Een spiraalboor wordt gebruikt voor handmatige verticale boringen en een lepelboor voor handmatige horizontale boringen. Bij het horizontaal boren met een lepelboor komt de grond in het lepelgedeelte van de boor terecht en kan het eenvoudig uit de boring worden gehaald. Omdat een spiraalboor het zand ‘verliest’ – oftewel niet vasthoudt – bij horizontaal gebruik, is een spiraalboor niet geschikt voor horizontale boringen.

Spiraalboren zijn verkrijgbaar met een boorkopdiameter van 5 tot 22 centimeter. Lepelboren hebben een maximale diameter van 25 centimeter.

Praktische voordelen van een handgrondboor

Alhoewel een handgrondboor uitsluitend geschikt is voor ondergrondse boringen over een zeer beperkte afstand, levert dit gereedschap u toch een aantal zeer praktische voordelen op:

Verlengen van de grondboor

Een handmatige grondboring kan zoals gezegd maar over een beperkte afstand worden toegepast, laten we zeggen tot maximaal een lengte van tien meter. Voor boringen van meer dan twee meter kunt u gebruikmaken van verlengstukken (variërend van 0,5 tot 2 meter) die eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld middels een bajonetsluiting en waarmee u dus een handgrondboor op maat creëert.

Niet geschikt voor zeer frequent gebruik

Moet u zeer frequent korte ondergrondse boringen uitvoeren, dan kunt u overwegen om in plaats van een handgrondboor een grondraket aan te schaffen (Venrooy Cable Equipment heeft deze niet in het assortiment). Dit gereedschap werkt met een pneumatische boortechniek en is zeer effectief, maar vraagt wel meer voorbereidingstijd voor de boring en vergt vanzelfsprekend een hogere investering.

Meer informatie over handgrondboren

Wilt u meer weten over de handgrondboren van Venrooy Cable Equipment? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op

Terug naar overzicht