Een haspelwagen: voor het efficiënt vervoeren van kabelhaspels en afwikkelen van kabels

Een haspelwagen: voor het efficiënt vervoeren van kabelhaspels en afwikkelen van kabels
Wanneer u frequent werkt met kabels, dan is het van belang dat u hier efficiënt mee omgaat. Een haspelwagen kan voor u dan een interessante investering zijn. Het levert u tijdsbesparing en arbeidsgemak op. Deze wordt in de eerste plaats gebruikt om kabelhaspels te vervoeren van punt A naar punt B. Daarnaast is een haspelwagen een handig – en vaak zelfs noodzakelijk – hulpmiddel om kabels eenvoudig en snel af te wikkelen, zonder dat dit veel arbeidskracht vergt. Start de haspelwagen keuzehulp

Van A naar B

U kunt uw kabelhaspels op verschillende manieren vervoeren vanaf bijvoorbeeld uw bedrijf naar de plaats waar de kabels worden gebruikt, zoals een bouwplaats of infrastructuurproject. Uiteraard kunt u ervoor kiezen een aanhanger of vrachtwagen te gebruiken. Om de haspels hier op of in te kunnen plaatsen, heeft u op beide locaties een heftruck of kooiaap nodig. Moet u frequent kabelhaspels vervoeren, dan is het wellicht interessant een haspelwagen aan te schaffen. Deze koppelt u eenvoudig achter uw bedrijfsvoertuig. Kiest u voor een snelverkeer haspelwagen, dan mag u hiermee ook op de snelweg.

Kabels afwikkelen

Op de locatie waar u de kabels gaat gebruiken, kan een kabelhaspelwagen ook een belangrijke meerwaarde zijn. In een haspelwagen hangt de haspel namelijk vrij van de grond, waardoor de kabel eenvoudig en zonder veel mankracht van de haspel kan worden gerold. Het afwikkelen doet u met de hand of u gebruikt hiervoor een kabellier. Heeft u geen haspelwagen ter beschikking, dan is vaak een haspelbok nodig om de kabel snel en gemakkelijk af te kunnen rollen. Middels een optionele overhaspelmachine kunt u met een kabelhaspelwagen ook weer kabels eenvoudig oprollen. Dit gebeurt middels een hydraulische aandrijving. Deze optie is vooral interessant wanneer u regelmatig kabels moet oprollen, bijvoorbeeld na tijdelijk gebruik op een bouwplaats.

Bouw en infra

Haspelwagens worden voornamelijk gebruikt door bedrijven die actief zijn in de bouw of infrastructuur. Ze worden voornamelijk ingezet voor het vervoeren en afrollen van glasvezelkabel, elektriciteitskabels, hoog-, midden- en laagspanningskabels en flexibel buismateriaal. Zo wordt een haspelwagen bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt bij het glasvezelblazen. Ook is een kabelhaspelwagen een efficiënt hulpmiddel voor het trekken van kabels door ondergrondse sleuven (onder bijvoorbeeld wegen door). Na de boring wordt de buis aan de boor bevestigd, die vervolgens terug door de boring gaat. Daarna kan door deze buis de gewenste kabel worde getrokken.

Keuzeschema

Wilt u weten welke kabelhaspelwagen geschikt is voor uw bedrijf? Download dan het overzichtelijke keuzeschema haspelwagens. Middels dit schema bepaalt u in enkele stappen eenvoudig welke haspelwagen voor u voldoet. Hoe zwaar en groot zijn bijvoorbeeld de haspels die u wilt plaatsen? Wilt u met de haspelwagen alleen kabels kunnen afwikkelen, of ook opwikkelen? En wilt u een snelverkeer of langzaamverkeer haspelwagen? Ook kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Start de haspelwagen keuzehulp  Download de productcatalogus