Een vaste haspelstelling in mijn magazijn, wat kost dat?

Een vaste haspelstelling in mijn magazijn, wat kost dat?
U wilt uw magazijn graag efficiënt inrichten met een vaste haspelstelling. Goed idee, maar welk kostenplaatje hangt daar aan vast? In deze blog leggen we uit welke zaken de prijs bepalen en geven we ter indicatie een prijsvoorbeeld.  Venrooy Cable Equipment levert alle vaste haspelstellingen op maat, naar wens van de klant. Om de juiste stelling te kunnen leveren is het van belang goed in kaart te brengen waar de behoeften liggen en welke ruimte beschikbaar is. Doordat haspelplaatsen in vier verschillende afmetingen mogelijk zijn (700, 900, 1.100 en 1.300 mm.) zijn we in staat een stelling te leveren die de beschikbare ruimte optimaal benut. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en geven u graag een advies op maat, inclusief bijbehorende offerte. De prijs van een haspelstelling wordt met name bepaald door de volgende factoren:
  • Aantal haspelplaatsen
  • Afmetingen van de vakken
  • Totale breedte van de stelling
  • Totale hoogte van de stelling
Bekijk de animatievideo over magazijninrichting

Hulpvorken

Investeert u in een haspelstelling, dan adviseren wij ook hulpvorken voor uw heftruck aan te schaffen. Hiermee kunt u de haspels veilig in de rekken plaatsen. De afmetingen van deze hulpvorken worden afgestemd op de afmetingen van de lepels van de heftruck. Wanneer u besluit niet de hoogte in te gaan met uw haspelstelling, dan kunt u – uit kostenoogpunt – overwegen de investering in de hulpvorken achterwege te laten.

Levering en montage

Hebt u een beperkt budget en wilt u besparen op het totale kostenplaatje, dan kunt u ervoor kiezen de haspelstelling zelf te monteren. Wij zorgen voor de instructie bij levering. Wilt u geen omkijken hebben naar de montage en plaatsing van de stelling? Dan zorgen onze monteurs hier uiteraard graag voor. Wilt u zelf de stelling monteren, dan kunt u ervoor kiezen de materialen bij ons af te halen. Geen tijd of geen vervoer beschikbaar? Dan leveren wij het complete pakket tegen een meerprijs bij uw bedrijf af.

Prijsindicatie

Zoals gezegd worden alle vaste haspelstellingen op maat gemaakt. Om u een indicatie te geven van het kostenplaatje geven wij u hieronder een prijsvoorbeeld:

Vaste actieve haspelstelling met drie vakken voor in totaal negen haspels

De totale lengte van deze stelling is 3.040 mm en de totale hoogte is 2.700 mm. De vakken hebben een breedte van 900 mm en voor elk vak is gecalculeerd dat er drie haspels in kunnen worden opgeslagen (totaal dus negen haspels). De breedte van de haspel – bij een asgat van 80 mm is maximaal 636 mm. De prijs voor deze haspelstelling is € 3.450,00 exclusief montage, levering af fabriek.

Hulpmiddelen bij afwikkelen

Is er geen budget beschikbaar voor een haspelstelling, dan biedt Venrooy Cable Equipment diverse alternatieve hulpmiddelen voor het afwikkelen van uw kabelhaspels. Zo hebben we vijzels, afwikkelbokken, rolplateaus, draaiplateaus, een afwikkelsteun, afrolhulp en haspelsteekwagen in ons assortiment. Deze hulpmiddelen vragen een kleinere investering, maar werken ook minder efficiënt dan een haspelstelling. De haspels moeten namelijk elke keer worden opgepakt en naar het hulpmiddel worden verplaatst. Dit vraagt tijd en arbeidskracht. Het is belangrijk te bepalen hoeveel extra arbeidsuren dit dagelijks kost in vergelijking met het werken met een haspelstelling. Op deze manier kan de terugverdientijd van een haspelstelling worden bepaald en kan worden ingeschat wat de meest interessante investering is: een haspelstelling of een alternatief hulpmiddel.

Vrijblijvende offerte

Overweegt u een haspelstelling aan te schaffen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor een offerte. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden. Download de klantcase van FDL  Vraag een offerte aan