Goed voorraadbeheer met hulp van een kabelwikkelmachine

Goed voorraadbeheer met hulp van een kabelwikkelmachine

Een goed voorraadbeheer is een essentieel onderdeel van een gezonde bedrijfsvoering. Het inzetten van een kabelwikkelmachine draagt bij aan het efficiënt beheren van de voorraad kabels in uw magazijn. Het levert u gegarandeerd een mooie besparing op in kosten en tijd.

U zult een kabelwikkelmachine in eerste instantie wellicht niet direct koppelen aan efficiënt voorraadbeheer. Toch levert een wikkelmachine hier wel degelijk een wezenlijke bijdrage aan. Door te wikkelen met een wikkelmachine kan nauwkeurig de lengte van een kabel worden bepaald en kunnen kabels op een nette manier worden opgeslagen.

Inzicht in lengte

Om de voorraad nauwkeurig en efficiënt te kunnen beheren, is het van belang inzicht te hebben in de lengtes van de kabels op de voorraadhaspels.

Een voorbeeld: hebt u een elektrobedrijf en gaat uw monteur met een volle haspel op pad om deze vervolgens aan het einde van de dag weer – met minder meters kabel erop – bij het magazijn af te leveren? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat er is overgebleven. Om hier achter te komen, kunt u uw monteur op locatie – bij het afrollen van de haspel – de lengte van de gebruikte kabel laten opmeten. In de praktijk zijn dergelijke metingen echter niet altijd even nauwkeurig, omdat er snel wordt gewerkt en omdat niet altijd meetapparatuur voorhanden is. De verbruikte lengte is dan een schatting.

Start de wikkelmachine keuzehulp

Om een nauwkeurig voorraadbeheer te realiseren, kunt u haspels die terugkomen van locatie beter met een wikkelmachine overwikkelen op een andere voorraadhaspel. De lengte van de kabel wordt dan automatisch en zeer nauwkeurig bepaald. Zodat u altijd precies weet wat u in uw voorraadstellingen hebt liggen. U kunt uw voorraad daardoor effectiever inzetten. Waardoor u kunt voorkomen dat een monteur – door onnauwkeurig voorraadbeheer – per ongeluk met een te korte kabel op pad gaat en daardoor vertraging bij de klus oploopt.

Goede registratie

Het nauwkeurig meten van kabels is één ding, maar zonder goede registratie van uw voorraad hebt u daar natuurlijk weinig aan. Zorg er dus voor dat u – bij voorkeur digitaal – iedere voorraadhaspel registreert. Zodat u eenvoudig en overzichtelijk kunt zien welke lengtes u op voorraad hebt liggen. Bij het uitleveren van de kabels – aan klanten of aan uw monteurs – kunt u dan snel zien welke voorraadhaspel u nodig hebt. Tip: registreer in uw voorraadsysteem ook wáár in het magazijn iedere haspel is opgeslagen.

Opgeruimd staat netjes

Naast het eenvoudig kunnen meten van kabels draagt een wikkelmachine ook bij aan een nettere opslag van de voorraad. Door een wikkelmachine in te zetten kunnen haspels en ringen netter worden gewikkeld en compacter op te slaan. Kabels komen niet ‘los’ in het magazijn te liggen. Een belangrijk pluspunt, want in een opgeruimd magazijn kan productiever worden gewerkt.

Wikkelmachine keuzehulp

Met deze keuzehulp maakt u eenvoudig inzichtelijk wat uw wensen en behoeftes zijn. Wat is bijvoorbeeld het maximale gewicht dat u wilt wikkelen? Wat is de maximale kabeldiameter van de kabels die u gebruikt? En wilt u elektrisch of handmatig haspelen? Met onze keuzehulp zet u alles overzichtelijk op een rijtje en ontvangt u van ons een eerste vrijblijvend advies.

Start de wikkelmachine keuzehulp

Terug naar overzicht