Succesvolle draadwissel Pacific Orca

Succesvolle draadwissel Pacific Orca

Afgelopen maand was de Pacific Orca in Eemshaven voor diverse onderhoudswerkzaamheden en het vernieuwen van de staalkabel van de Main Crane met een SWL van 1200 T. Hiervoor werd de door Venrooy Cable Equipment geleverde VEN-P2560 ingezet. De VEN-P2560 is een compacte machine om met voorspanning een staalkabel op- en af te wikkelen en daardoor voortijdige beschadiging en afvlakking van de kabel te voorkomen.

Deze uitvoering van de wikkelmachine, afmetingen 5300x2000x2300mm (lxbxh), met een elektrohydraulisch “Tension system” is geschikt voor een haspelgewicht van 25 ton, een diameter van 2500mm en een maximaal te leveren koppel van 300.000 Nm. Na enkele uurtjes wikkelen is de 1465 meter lange staalkabel, diameter 50 mm, met een totaalgewicht van circa 20 ton uiteindelijk weer op de kraan gekomen en is de Pacific Orca weer klaar voor het installeren van nieuwe windmolens op zee.

De Pacific Orca is een Windmolen Installatie Schip van Swire Blue Ocean A/S. Dit moderne Jack Up schip met 6 poten is uitgerust met hoogwaardige apparatuur, ondersteund door een geavanceerd preventief onderhoudssysteem. www.swireblueocean.com  

Terug naar overzicht