Dit is waarom Venrooy en Kepser zich samen inzetten voor uitsluitend Nederlandse productie

Dit is waarom Venrooy en Kepser zich samen inzetten voor uitsluitend Nederlandse productie
Als ondernemer in de maakindustrie kun je ervoor kiezen de productie van machineonderdelen in het buitenland onder te brengen. Vanwege bijvoorbeeld een lagere kostprijs of vanwege de beschikbaarheid van arbeidskracht. Venrooy Cable Equipment kiest er echter – samen met moederbedrijf Kepser – bewust voor de productie in eigen land én hand te houden. De onderdelen van de machines die Venrooy Cable Equipment in het assortiment heeft, worden geproduceerd door Kepser, de moederonderneming waar Venrooy sinds 2011 onder valt. De ondernemingen werkten voor de overname ook al jarenlang met succes samen. Kepser is gespecialiseerd in de productie van modules en halffabricaten voor bedrijven in de maakindustrie (OEM’ers) zoals Venrooy. Zo produceert Kepser bijvoorbeeld alle lassamenstellingen – zoals frames – voor de haspelwagens en wikkelmachines die Venrooy in het assortiment heeft. Venrooy verzorgt vervolgens zelf de complete assemblage. Bekijk de haspelwagen productcatalogus

Voordelen van Nederlandse productie

De productie van de machineonderdelen in eigen land én eigen hand houden heeft wat Venrooy en Kepser betreft verschillende voordelen:
 • Gewaarborgde kwaliteit

  Goede kwaliteit leveren staat bij Venrooy en Kepser hoog in het vaandel. Door de productie in Nederland én in eigen hand te houden, kan deze kwaliteit worden gewaarborgd. In het buitenland is er namelijk te weinig zicht of zelfs helemaal geen zicht op het productieproces en de materialen die worden gebruikt.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam

  Bij productie in het buitenland komt transport over een vaak hele grote afstand kijken. De onderdelen moeten over de weg, via het water of door de lucht naar Nederland worden vervoerd. Dit is uiteraard niet milieuvriendelijk en draagt dus niet bij aan een duurzame productie. Ook het productieproces zelf is in het buitenland vaak minder duurzaam door gebruik van vaak verouderde, vervuilende en minder energiezuinige apparatuur.
 • Gegarandeerde arbeidsveiligheid

  In Nederland is over het algemeen veel meer oog voor de arbeidsomstandigheden en de veiligheid van de medewerkers. Bij uitbesteding van de productie aan een bedrijf in het buitenland is hier geen zicht op en is de kans groot dat dit onder de maat is. Denk aan bijvoorbeeld een gebrekkige of ontbrekende afzuiging bij laswerkzaamheden.
 • Goede samenwerking en korte lijnen

  Venrooy ontwikkelt alle machines en machineonderdelen in eigen huis. Kepser vertaalt de technische tekeningen vervolgens naar een maakbaar productieproces. Door korte communicatielijnen is hierin een goede samenwerking mogelijk. Dit zorgt voor een verdere optimalisatie van het product en de realisatie van vaak een lagere kostprijs.
 • Flexibiliteit in en controle op het proces

  Door de korte communicatielijnen is het eenvoudiger om controle te houden over het proces en om – wanneer nodig – in overleg tussentijds aanpassingen te doen in het productieproces.

Meer informatie over de producten van Venrooy

Wilt u meer weten over de producten van Venrooy Cable Equipment? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Neem contact met ons op