Gebr. van der Steen Bedrijven: ‘Meer flexibiliteit met een tweede computergestuurde kabeltreklier’

Gebr. van der Steen Bedrijven: ‘Meer flexibiliteit met een tweede computergestuurde kabeltreklier’
Voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ondergrondse aanleg van in frastructuur is het werken met een kabeltreklier dagelijkse kost. Zo ook voor Gebr. van der Steen Bedrijven uit Berlicum. Door een toename van de werkzaamheden en om meer flexibiliteit te creëren, werd er onlangs een tweede computergestuurde kabeltreklier aangeschaft bij Venrooy Cable Equipment. Gebr. van der Steen Bedrijven heeft jarenlange ervaring met het ontwerp, de aanleg, het beheer en het onderhoud in de ondergrondse en ook bovengrondse infrastructuur. Denk hierbij aan water, gas, elektra, telecom, media en data. Op de website van Gebr. van der Steen Bedrijven staat de ondergrondse infrastructuur mooi beeldend omschreven: ‘Als we even het gele en zwarte zand onzichtbaar konden maken en het asfalt of straatwerk vervangen zou zijn door helder glas. Turend naar talloze kabels en leidingen in verschillende kleuren en dikten zou u dan een eerste indruk krijgen van de werkzaamheden van Gebr. van der Steen Bedrijven.’ Vanuit de hoofdvestiging in Berlicum en daarnaast projectlocaties in Beuningen en Drunen is Gebr. van der Steen Bedrijven voornamelijk werkzaam in de zuidelijke helft van Nederland. In Drunen is ook Skippon B.V. gevestigd. Dit is het eigen ingenieursbureau van Gebr. van der Steen Bedrijven. Naast de infrastructuurwerkzaamheden wordt het bedrijf ook ingezet voor grondwerk, bestratingen, wegenbouw en de aanleg van rioleringen en verlichting.

Steeds meer energiekabels

Door de huidige energietransitie – van energiewinning uit fossiele brandstoffen naar duurzamere energievormen – neemt de vraag naar het leggen van energiekabels steeds verder toe. Gebr. van der Steen Bedrijven besloot daarom onlangs een tweede computergestuurde mobiele kabeltreklier aan te schaffen. Hans van der Steen: “Daardoor kunnen we meer projecten aannemen en zijn we ook een stuk flexibeler. Mocht er een lier uitvallen, dan kunnen we de andere lier inzetten en valt het werk niet stil. Dat geeft een belangrijk stukje bedrijfszekerheid. Bovendien heeft de nieuwe kabeltreklier ook weer een hogere capaciteit dan onze eerste computergestuurde lier.” Naast de twee computergestuurde mobiele treklieren werkt Gebr. van der Steen met diverse stationaire kabeltreklieren die op tractoren zijn gemonteerd. Download de kabeltreklier productcatalogus

Mobiele lier met krachtige technologie

De nieuwe mobiele kabeltreklier van het type KE-SP3050 is een lier op een tandemas onderstel met een in hoogte verstelbare trekdissel en kogelkoppeling. De lier is voorzien van 1.000 meter lierkabel met een diameter van 12 millimeter en heeft een maximale trekkracht van 5.000 kilo. De aandrijving vindt plaats middels een Yanmar 27,1 kW dieselmotor. De liersnelheid is in te stellen tot een snelheid van maximaal 60 meter per minuut. De krachtige technologie van de treklier is afkomstig van Jakob Thaler GmbH. Venrooy Cable Equipment neemt de lieren al jarenlang naar tevredenheid af van deze uiterst betrouwbare Duitse leverancier. De stalen omkasting van de lier is voorzien van een hijsframe en is geleverd in de eigen bedrijfskleur van Gebr. van der Steen Bedrijven.

Trekkrachtregistratie

De mobiele kabeltreklieren waar Gebr. van der Steen Bedrijven mee werkt zijn computergestuurd. De nieuwe lier van de Berlicumse onderneming is voorzien van een elektronisch meetapparaat van het type TM3001 met een USB interface. Hans: “Die apparatuur is voor ons absoluut noodzakelijk omdat onze opdrachtgevers in veel gevallen trekkrachtregistratie eisen. Met het elektronische meetapparaat kunnen we precies meten en registreren hoeveel kracht er tijdens het trekproces op de kabel wordt uitgeoefend en waarborgen we dat de maximale trekkracht die op de kabel mag worden gezet, niet wordt overschreden.”

Doen wat hij moet doen

“Waarom deze nieuwe kabeltreklier ons zo goed bevalt? Hij doet wat hij moet doen en dat is simpelweg waar het om draait. Onze medewerkers zijn er dik tevreden mee. De lieren van Venrooy zijn betrouwbaar, je kunt er echt van op aan. Je kunt ze precies zo instellen dat ze op de juiste manier de kabel of buis trekken en dat werkt gewoon erg prettig. En deze nieuwe lier is natuurlijk weer net wat moderner en heeft bijvoorbeeld ook een draadloze afstandsbediening.”

Prettig contact, goede service

“Wij doen al jarenlang graag zaken met Venrooy”, stelt Hans. Naast de kabeltreklieren en alle toebehoren heeft Gebr. van der Steen Bedrijven ook diverse kabelhaspelwagens bij Venrooy Cable Equipment aangeschaft. Dat de samenwerking al decennialang bestaat, bewijzen de handgetypte folders van Venrooy die Hans onlangs nog tegenkwam in de archieven van het bedrijf. “Dat zijn oude documenten uit de jaren zestig of zeventig”, weet hij. “We kiezen telkens weer voor Venrooy omdat de persoonlijke contacten heel erg goed zijn. Bij Venrooy leveren ze niet alleen goede producten, maar zijn ze ook sterk in sale, aftersale en service. En dat vinden we hier heel erg b elangrijk. Vandaar ook dat we telkens opnieuw weer bij Venrooy terugkomen.”  

Meer informatie over kabeltreklieren

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van de kabeltreklieren van Venrooy Cable Equipment? Vraag dan een offerte aan! Offerte aanvragen