Welke factoren bepalen de kosten van een kabeltreklier?

Welke factoren bepalen de kosten van een kabeltreklier?
Bij de aanschaf van een kabeltreklier hebt u de keuze uit diverse typen treklieren. Welk type u kiest is afhankelijk van de werkzaamheden die u er mee gaat uitvoeren. Naast de keuze uit verschillende varianten heeft ook elk type diverse extra opties. Samen bepalen deze variabelen de kosten van een kabeltreklier. 

Download de kabeltreklier productcatalogus

Wat kost een kabeltreklier?

De kosten van een kabeltreklier wordt uiteraard bepaald door het type lier dat u aanschaft en de keuze voor eventuele opties. Hieronder zetten we de factoren die van invloed zijn op de hoogte van de aanschafprijs voor u op een rijtje.
  • Maximale trekkracht De belangrijkste bepalende factor voor de hoogte van de aanschafprijs is de maximale trekkracht van de kabellier. Hoe hoger de gewenste maximale trekkracht, hoe groter en zwaarder de lier en hoe hoger daarmee ook de prijs. De zwaardere lieren zijn bovendien uitgevoerd als mobiele versie en daarmee ook prijziger dan de stationaire variant.
  • Lengte van de lierkabel Alle kabeltreklieren hebben een standaard lengte aan lierkabel op de trommel zitten. Bij zowel de stationaire kabeltreklier LV-200 als de zwaardere mobiele kabeltreklieren van Thaler kan echter ook worden gekozen voor een langere lierkabel (tot maximaal 1.600 meter bij de mobiele uitvoering). Dit zorgt vanzelfsprekend voor een hogere aanschafprijs. Bij het leggen van kabels over langere trajecten is deze meerprijs in principe altijd gerechtvaardigd omdat het werken met kortere lierkabels ervoor zorgt dat de kabel in meerdere keren moet worden getrokken. Dit vergt veel tijd. 
  • Aandrijving: elektrisch of middels verbrandingsmotor De lichtere stationaire treklieren zijn uitsluitend verkrijgbaar met elektrische aandrijving. Kiest u echter voor de zwaarste stationaire lier – de LV-200 – of een mobiele kabeltreklier, dan heeft de standaard uitvoering een verbrandingsmotor en is elektrische aandrijving een optie. Een verbrandingsmotor is prijstechnisch gezien gunstiger en is bij het gebruik niet afhankelijk van de aanwezigheid van stroom, maar heeft als nadeel dat deze minder duurzaam en milieuvriendelijk is en vanwege de uitstoot van gassen niet binnen kan worden ingezet. 
  • Digitale trekkrachtregistratie De mobiele kabeltreklieren van Thaler zijn voorzien van een elektronisch meetapparaat dat de trekkracht van de lier registreert. Dit meetapparaat heeft standaard een USB interface, maar kan tegen een meerprijs ook worden voorzien van een WIFI-module. Ook kan optioneel worden gekozen voor een meetsysteem met printer, zodat u de trekkrachtregistratie direct op papier heeft.
  • Toebehoren Om een trekproces met een kabellier (goed) te kunnen uitvoeren, heeft u diverse toebehoren bij uw kabeltreklier nodig. Denk aan kabelkousen, draaibare wartels, eventueel een breek- en vangkabel en kabelachten en eventueel een trekveer. De aanschafprijs hiervan is uiteraard afhankelijk van het type toebehoren dat u nodig hebt. De benodigde trekkracht is hierbij over het algemeen de bepalende factor. 

Bent u benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat?

Bekijk in onze animatievideo hoe een kabeltreklier werkt, welke soorten kabeltreklieren er zijn en welke liertoebehoren zoals kabelkousen, kabelachten, breekkabels, draaibare wartels en kabelrollen nog meer in ons assortiment zitten. https://youtu.be/hyNFVTiCDgU

Meer informatie over de kosten van een kabeltreklier?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij aanschaf van een kabeltreklier? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Venrooy Cable Equipment. Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aanDownload de kabeltreklier productcatalogus