Hoe helpt een kabelwikkelmachine mij meer werk te verzetten in het magazijn?

Hoe helpt een kabelwikkelmachine mij meer werk te verzetten in het magazijn?

‘Tijd is geld’. Die uitspraak gaat op voor iedere onderneming. Een bedrijfsvoering staat of valt met efficiënt werken. Dat betekent meer werk verzetten in minder tijd. Maar hoe pakt u dat als groothandel in kabels of als elektrobedrijf aan? Met een wikkelmachine in uw magazijn maakt u een belangrijke efficiëntieslag.

Met een kabelwikkelmachine kunt u snel en efficiënt losse bossen op ringen of haspels wikkelen, de gewenste lengte bepalen, kabels op maat afknippen en vervolgens klantspecifiek uitleveren. Heeft u geen wikkelmachine? Dan moet dat hele proces handmatig worden uitgevoerd: kabel uitrollen, opmeten, afknippen en weer netjes met de hand oprollen.

Minder mankracht

Dat handmatige proces zou in principe nog werkbaar kunnen zijn als het om een beperkte lengte kabel gaat, met een beperkte diameter en dus een handzaam gewicht. Maar dient u een langere en/ of zwaardere kabel te wikkelen, dan is het lastig zo’n klus alleen te klaren. Extra handen zijn dan nodig. En die extra mankracht kan maar op één plek tegelijk zijn, waardoor ander werk weer blijft liggen. Met een wikkelmachine kunnen orders – groot of klein – in principe door één medewerker worden uitgevoerd. Snel en efficiënt. Dat bespaart veel tijd. Heeft u veel van dat soort klussen op een dag? Tel uit uw winst!

Start de wikkelmachine keuzehulp

Meer werkplezier, minder ziekteverzuim

Het werken met een wikkelmachine is niet alleen snel en efficiënt maar zorgt ook voor een verhoogd werkplezier voor de werknemer die hem gebruikt. In vergelijking met het handmatig – zonder hulpmiddelen – wikkelen van kabels, is het wikkelen met een machine – al dan niet elektrisch aangedreven – namelijk ergonomisch veel verantwoorder. Het gemak waarmee een wikkelmachine eenvoudig kan worden bediend, zonder zware arbeid te verrichten, motiveert uw medewerkers lekker aan de slag te gaan en zo bergen werk te verzetten. En u weet het vast: een gemotiveerde werknemer is een stuk productiever.

Klantvriendelijk

Buiten dat het inzetten van een kabelwikkelmachine uw medewerkers meer werkplezier oplevert, realiseert u ook een hogere klanttevredenheid. Want hoe fijn is het als de ‘klaar-terwijl-u-wacht’-tijd zo kort mogelijk is? Prettig voor uw klant én voor uw medewerker. Dankzij de efficiënte handling van een wikkelmachine kunt u de kabel in korte tijd op maat uitleveren en blijft er wellicht zo nu en dan zelfs nog tijd over om even samen een kop koffie te drinken. Als dat geen klantvriendelijkheid is!

Wikkelmachine keuzehulp

Met deze keuzehulp maakt u eenvoudig inzichtelijk wat uw wensen en behoeftes zijn. Wat is bijvoorbeeld het maximale gewicht dat u wilt wikkelen? Wat is de maximale kabeldiameter van de kabels die u gebruikt? En wilt u elektrisch of handmatig haspelen? Met onze keuzehulp zet u alles overzichtelijk op een rijtje en ontvangt u van ons een eerste vrijblijvend advies.

Start de wikkelmachine keuzehulp