Hoe kunnen medewerkers efficiënt kabels afwikkelen in mijn magazijn?

U wilt uw magazijn natuurlijk goed op orde hebben en ervoor zorgen dat uw medewerkers hier efficiënt kunnen werken met de voorraad kabels. Maar hoe realiseert u dit? In deze blog vertellen we u hoe u al een eerste belangrijke verbeterslag kunt maken door te investeren in magazijninrichting die het mogelijk maakt kabels efficiënt af te wikkelen.

Op elk vrij plekje vloeroppervlak staat een haspel, her en der verspreid door het magazijn liggen bossen kabels. En heel vervelend: je hebt nu natuurlijk net die ene haspel nodig die helemaal achterin staat en waar je niet makkelijk bij kunt. Tenzij je eerst andere haspels verplaatst. Het is de situatie van een bedrijf waar nog nooit is nagedacht over een goede magazijninrichting. Simpelweg omdat daar geen tijd voor wordt gemaakt, omdat het niet belangrijk genoeg wordt gevonden en omdat de knowhow wat betreft magazijninrichting ontbreekt. Een situatie die helaas nog bij veel bedrijven aan de orde van de dag is. En dat terwijl er met een paar relatief eenvoudig te realiseren maatregelen al grote stappen kunnen worden gezet. Te beginnen met het efficiënt afwikkelen van kabels.

Vraag een offerte aan

Haspelstelling

De meest ideale oplossing om efficiënt kabels te kunnen afwikkelen is door te werken met een actieve voorraad, oftewel met een haspelstelling. Hier hangen de verschillende kabelhaspels gebruiksklaar in. De haspels hangen op een as waardoor de kabels direct snel en eenvoudig kunnen worden afgewikkeld. Dit is een interessante investering als u werkt met meerdere haspels en frequent kabels nodig hebt. Het werken met een haspelstelling is een stuk minder arbeidsintensief dan werken met een passieve voorraad en bovendien enorm tijdbesparend. En niet onbelangrijk: uw magazijn is direct een stuk opgeruimder. Geen haspels meer op de grond en u heeft een duidelijker overzicht in de aanwezige voorraad. Een goede voorraadregistratie – digitaal of op papier – is daarbij natuurlijk ook een pre.

Rolplateau

Werkt u maar met enkele kabelhaspels of hoeft u minder frequent kabels af te wikkelen, dan is een haspelstelling in de meeste gevallen een minder reële optie. Wellicht kunt u dan namelijk ook met bijvoorbeeld een rolplateau – een hulpmiddel om kabels van haspels af te wikkelen – al voldoende uit de voeten. Zeker als u een kleiner budget ter beschikking heeft, is dat een interessantere optie dan een haspelstelling. Doordat de flenzen van de haspel door de rollers op het plateau in beweging worden gezet, kunt u snel en efficiënt de kabel afwikkelen. Voorwaarde bij deze afrolmethode is wel dat de flenzen onbeschadigd en dus mooi rond zijn. Het grote voordeel van een rolplateau is dat u geen heftruck nodig heeft om de haspel hier op te plaatsen. De af te wikkelen haspel is eenvoudig handmatig op dit plateau te rollen. Naast een rolplateau zijn er diverse andere hulpmiddelen om een kabel af te wikkelen, zoals een vijzel, afwikkelbok of -steun of een draaiplateau.

Netjes uitleveren aan de klant

Snel en met zo min mogelijk arbeidskracht kabels afwikkelen is natuurlijk een eerste belangrijke stap in het efficiënt werken in een magazijn. Maar wilt u de kabels die u van de voorraad afwikkelt vervolgens ook weer op een kleinere haspel rollen om netjes te kunnen uitleveren aan de klant, dan is het investeren in een kabelwikkelmachine wellicht ook een reële optie. Een investering die echter alleen te rechtvaardigen is als u zeer frequent kabels uitlevert. Lees er alles over in onze blog: ‘Hoe helpt een kabelwikkelmachine mij meer werk te verzetten in het magazijn?’

Opgeruimd staat netjes
Benieuwd naar het resultaat van een opgeruimd magazijn met de juiste magazijninrichting? Bekijk onze animatie en ontdek hoe een magazijn efficiënt kan worden ingericht. Wilt u uw medewerkers ook laten werken in zo’n opgeruimd magazijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd hoe FDL Elektrotechnische groothandel gebruikt maakt van de magazijninrichting van Venrooy?

Het magazijn stond bomvol en oogde rommelig, er was onvoldoende zicht op de aanwezige voorraad kabels én medewerkers konden haspels niet snel en efficiënt afwikkelen. Daar moest verandering in komen, vonden ze bij FDL Elektrotechnische Groothandel BV. En dus werd Venrooy Cable Equipment ingeschakeld. In deze klantcase leggen wij uit hoe we FDL hebben geholpen.

Download de klantcase van FDL Vraag een offerte aan