Trogrollen als mobiele ‘werkbank’ voor het lassen van buizen

Trogrollen als mobiele ‘werkbank’ voor het lassen van buizen
Voor het trekken van zowel flexibele als statische buizen wordt gebruik gemaakt van zogenaamde trogrollen (of trogstellen). Ook fungeren deze als mobiele ‘werkbank’ voor het lassen van buizen op locatie voordat deze bijvoorbeeld door een gestuurde boring worden geleid.

Download de kabelrol productcatalogus

Trogrollen zijn volledig uitgevoerd in staal en hebben een hoog draagvermogen tot maximaal 500 kilo per stuk, afhankelijk van het type. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor het geleiden van zware, stalen buizen (met – ook weer afhankelijk van het type – een diameter van 100 tot 800 mm). Het geleiden van dergelijke zware buizen zonder het gebruik van trogrollen is feitelijk ondenkbaar! Juist om die reden – de zware uitvoering – wordt bij het trekken van kabels juist niet gekozen voor trogrollen, maar voor kabelrollen die een stuk lichter in gewicht zijn en daarmee makkelijker te verplaatsen.

Degelijke rollerbank

Door meerdere trogrollen achter elkaar te plaatsen wordt een oersterke rollerbank gecreëerd op precies die plek in het traject waar dit gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het begin van een gestuurde boring waar een buis doorheen moet worden geleid. Hierbij wordt het eerste deel van de stalen buis of pvc-buis aan de kop van de boor bevestigd waarna deze door de boring wordt getrokken. Om de buis in de juiste hoek de boring in te kunnen leiden, wordt vaak gebruik gemaakt van één of meerdere kranen die de gelaste buis omhoog houden en zo in de juiste hoek plaatsen.

Mobiele werkbank

Naast de functie van rollerbank fungeren de trogrollen ook als mobiele werkbank op locatie. Omdat een stalen of pvc-buis een maximale lengte heeft (6 meter), worden er bij het aanleggen van een buizenleiding meerdere exemplaren ter plekke aan elkaar gelast. De trogrollen zorgen ervoor dat de buizen hierbij stabiel en los van de grond liggen. Zo kunnen de laswerkzaamheden goed en relatief eenvoudig worden uitgevoerd en kan de buis vervolgens – zonder een te hoge trekkracht – de boring in worden getrokken.

Meer informatie over trogrollen

Wilt u meer weten over het gebruik van trogrollen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Venrooy Cable Equipment. Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aanDownload de kabelrol productcatalogus