Haspelwagen kopen, wat zijn de prijzen?

Haspelwagen kopen, wat zijn de prijzen?
Een haspelwagen kopen? Hoe groot de investering is, is afhankelijk van diverse factoren. Met name de keuze voor snelverkeer of langzaamverkeer en de afmetingen en het draagvermogen van de wagen zijn bepalend. Hoe groter en zwaarder de haspelwagen, hoe hoger de investering over het algemeen is. Ook wanneer u kiest voor een snelverkeer wagen dient u vanzelfsprekend dieper in de buidel te tasten. Deze haspelwagens dienen namelijk aan diverse door het RDW gestelde eisen te voldoen (denk aan remsysteem, stootbalk, disselconstructie en verlichting). Deze investering is interessant wanneer u vaak de weg op moet met de haspelwagen en grotere afstanden moet overbruggen. Naast gewicht, afmeting en type zijn er nog diverse andere punten die de hoogte van de investering bepalen. Start de haspelwagen keuzehulp

Frequentie

Hoe vaker u de haspelwagen gebruikt, hoe interessanter de investering is. Heeft u maar heel af en toe een haspelwagen nodig, dan is aanschaf wellicht geen reële investering. Het alternatief is dan het huren van een dergelijke wagen of het gebruik maken van een bus, vrachtwagen of dieplader om de haspel te vervoeren. Op de werklocatie plaatst u dan een afwikkelbok om de kabel af te rollen. Let op: maakt u geen gebruik van een haspelwagen, dan is een heftruck nodig om de haspel in en uit de vrachtwagen of dieplader te halen en op de afwikkelbok te plaatsen.

Trekkend voertuig

Bij het aanschaffen van een haspelwagen dient u ook te kijken naar het trekkende voertuig dat u beschikbaar heeft. Mag uw huidige bedrijfswagen het gewicht van de gewenste haspelwagen trekken of dient u een nieuw voertuig aan te schaffen? Of dit een interessante investering is, is wederom in grote mate afhankelijk van de frequentie waarmee u de haspelwagen nodig heeft.

Op maat gemaakt

Een haspelwagen is verkrijgbaar is diverse standaard uitvoeringen. Wilt u een haspelwagen met specifieke afmetingen of andere bijzondere specificaties, dan zorgt dit uiteraard ook voor een hoger kostenplaatje. Hetzelfde geldt wanneer u de wagen wilt laten uitvoeren in de huisstijlkleuren van uw bedrijf. Naast de hogere investering betekent een op maat gemaakte haspelwagen ook een langere levertijd.

Opties

Ieder type haspelwagen kan worden uitgevoerd met extra opties die uiteraard ook weer invloed hebben op de kostprijs. Denk onder meer aan de volgende mogelijkheden:
  • Uitgevoerd met een hydraulische overhaspelmachine voor op- en afwikkelen van de kabel.
  • Extra bescherming tegen roestvorming middels stralen en metalliseren en daarmee een verlenging van de levensduur.
  • Uitvoering in de huisstijlkleuren van het bedrijf.
  • Uitneembaar tussenstuk om de breedte van de haspelwagen te kunnen verkleinen (t.b.v. transport).
  • Hulpbeugels met extra as voor het plaatsen van kleinere haspels.
  • Sidebars aan de voorzijde van de wagen (bij snelverkeer haspelwagens) voor grotere veiligheid voor de medeweggebruiker, voorkomen van beschadiging van de spatborden en als makkelijk opstap.
  • Disselslot ter voorkoming van diefstal.

Keuzeschema

Wilt u een haspelwagen kopen en weten welke geschikt is voor uw bedrijf? Download dan het overzichtelijke keuzeschema haspelwagens. Middels dit schema bepaalt u in enkele stappen eenvoudig welke haspelwagen voor u voldoet. Hoe zwaar en groot zijn bijvoorbeeld de haspels die u in de haspelwagen wilt plaatsen? Wilt u met de haspelwagen alleen kabels kunnen afwikkelen, of ook opwikkelen? En wilt u een snelverkeer of langzaamverkeer haspelwagen? Ook kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Start de haspelwagen keuzehulp  Download de productcatalogus