Wat is de meest efficiënte werkwijze om kabels op en af te wikkelen?

Wat is de meest efficiënte werkwijze om kabels op en af te wikkelen?
U wilt natuurlijk zo efficiënt mogelijk uw kabels op- en afwikkelen. Hoe u dat kunt realiseren? Het zal u niet verbazen dat het gebruiken van een wikkelmachine het logische antwoord op deze vraag is. Maar naast het inzetten van een wikkelmachine kunt u nog meer doen om zo efficiënt mogelijk te wikkelen. Door een kabelwikkelmachine te gebruiken, brengt u verschillende handelingen samen in één proces. Want een wikkelmachine zorgt niet alleen voor het snel op- en afwikkelen van kabels, maar kan (optioneel) tijdens het wikkelen ook de lengte van de kabel meten. Aan het einde van het wikkelproces kan de gewikkelde kabel met een kabelschaar eenvoudig op de gewenste lengte worden afgeknipt.

Tijd besparen

Heeft u geen wikkelmachine? Dan kost het op- en afwikkelen van lange en/ of zware kabels beduidend meer tijd. Vooral als u de kabel ook wilt meten, is deze klus behoorlijk tijdrovend. De kabel dient dan eerst met de hand te worden afgewikkeld, vervolgens te worden gemeten en dan weer te worden opgewikkeld. Dit kost niet alleen veel tijd, maar is ook een minder ‘schone’ handeling. De kabel wordt dan namelijk uitgerold over de grond en trekt zichtbaar en onzichtbaar stof aan. Start de wikkelmachine keuzehulp

Goede logistiek

Met alleen een wikkelmachine bent u er nog niet. Om het optimale rendement uit een dergelijke machine te halen, is het van belang dat ook het logistieke proces in uw magazijn in orde is. Plaats de machine op een strategische plek, liefst zo dicht mogelijk bij de voorraadhaspels. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende ruimte rond de machine is en dat deze met de heftruck goed bereikbaar is. Dat geldt ook voor de voorraadhaspels. Deze moeten makkelijk ‘te pakken’ zijn met de heftruck. Werkt u met een mobiele kabelwikkelmachine, dan is het belangrijk dat deze makkelijk kan worden verplaatst en dat er bij de stelling(en) met voorraadhaspels voldoende ruimte is om met de machine te werken. Het is belangrijk goed over de logistiek na te denken. Goede logistiek levert namelijk niet alleen een tijdsbesparing op, maar verhoogt ook het werkplezier.

Overzichtelijke orderbon

Een ander aandachtspunt om snel en efficiënt kabels te kunnen wikkelen, is het werken met een duidelijke (voorgedrukte) orderbon. Het is belangrijk dat de medewerker in één oogopslag ziet om welke kabel het gaat, wat de gewenste lengte is, voor welke klant de order is en wanneer deze klaar dient te zijn. Tip: werken er buitenlandse werknemers in uw magazijn? Zorg er dan voor dat uw orderbonnen meertalig zijn. Ook is het van belang dat de orderbonnen in de juiste volgorde worden verwerkt. Heeft u voor verschillende orders dezelfde voorraadhaspel nodig? Plaats deze orders dan direct na elkaar. Op deze manier hoeven de voorraadhaspels op de machine minder vaak te worden verwisseld en ook dat bespaart vanzelfsprekend tijd.

Wikkelmachine keuzehulp

Met deze keuzehulp maakt u eenvoudig inzichtelijk wat uw wensen en behoeftes zijn. Wat is bijvoorbeeld het maximale gewicht dat u wilt wikkelen? Wat is de maximale kabeldiameter van de kabels die u gebruikt? En wilt u elektrisch of handmatig haspelen? Met onze keuzehulp zet u alles overzichtelijk op een rijtje en ontvangt u van ons een eerste vrijblijvend advies. Start de wikkelmachine keuzehulp